Translate

Общувате ли с Вашето куче?

Сприятеляване с домашния любимец.

Много важен елемент от сприятеляването между домашния любимец и неговия стопанин е способността да да се общува между тях, а отделно и приучаването на някакъв вид общуване и с други хора (от семейството, приятели или непознати хора), така че кучето да не създава извънредни ситуации или проблеми.

Кучешки език.

Всяко куче възприема човешкото семейство, което го прибира и приютява като домашен любимец, като един вид своя глутница и започва да общува с членовете му на свой си кучешко-глутнишки език. За целта, трябва да знаете, че то получава информация от и за околния свят благодарение на своите органи на усещания, каквито са:

  • - обоняние,
  • - осезание,
  • - зрение,
  • - слух и
  • - тактилни чувствителност.

Общуване чрез усещанията.

По такъв начин, всички негови усещания се използват за общуване. При това трябва да се знае, че при близък контакт, основно „работят“ и са от полза обонянието и кожните усещания. Не е изключено, при гостуване на непознати хора в къщи, кучето да се втурни към краката или слабините им, за да ги подуши. От което те могат да се стъписат и реагират и така да се стигне до инцидент. А при общуване от разстояние, основна роля играят  зрението и слуха.
-----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта

Архив на блога