Translate

Професия кинолог.

Характеристика на професията.

При практическата работа по професията кинолог са важни редица познанията за спецификите и продуктивността на кучешките породи, някои напредничавите методи за дресировка на кучетата (например, при обучението на водачи за слепи хора), преценка и оценка на качествата на породното поголовие. Даже е необходимо да се разглеждат и изучават различни правни и юридически аспекти по използването на кучетата, в т.ч. и за служебни нужди.

Необходимото обучение по тази професия се прави в специализираните ветеринарно медицински и зоотехнически техникуми или университети в страната, а частични или по-специализирани умения могат да се придобият и с участието в курсове на киноложка тематика.

Състав на обучението за кинолози.

Професията е по-скоро биологическа, а профила е кинология, при различни формите на обучение - дневни (редовни), задочни и вечерни. Обучението включва познания по такива предмети, като:

  • анатомия,
  • физиология,
  • диетология,
  • поведение,
  • обучение на служебни кучета.
Специалистите в тази област получават основни познания в области като:

  • генетика,
  • репродукция,
  • селекционна работа.

Работа като кинолог.

Придобиват се редица необходими знания за подбора и оценката на поголовието в аспектите на усъвършенстване на екстериора (външния вид) и работните качества на кучетата, особено пра работа със служебните породи, които са нужни за военни и полицейски функции. Включва се също информация за историята на породите , произхода на различните видове, особеностите на породното поведение и т.н.

Професията кинолог може да осигурява добра работа по развъждането и отглеждането на кучета от всякакви породи, но все още малко хора се досещат за виртуалните простори, които открива тази професия по осигуряването на основни или поне на допълнителни доходи с работа по писането и воденето на различни специализирани сайтове в интернет на теми, свързани с даването на съвети и препоръки по отглеждането на домашните любимци. Оферта за специализирано ръководство по този въпрос се предлага в менюто “Индекс”, горе в ляво.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта

Архив на блога