Translate

Английски Фоксхаунд - ловна порода кучета.

Стандарт на породата.

Английски Фоксхаунд (от английски език “English Foxhound” - лисиче хрътка) е ловна порода кучета с произход от Англия и номер на стандарта 159.

Това е първокласно ловно куче - търсач с жив темперамент, който създава доста шум около себе си и в тази връзка не е най-подходящия домашен любимец.

Описание на кучето.

Английският Фоксхаунд достига на височина от 58 до 64 см, като окраската му може да бъде всякаква, като по правило се срещат с два и три цвята на козината.

Опашката е високо поставена, държи се енергично, но не се обръща над гърба, с лека извивка е и не много обрасла. Лапите са лисичи, с дебели и здрави възглавнички, пръстите са сводести със здрави нокти.

Физически характеристики.

Фоксхаундът изисква доста физически упражнения и редовно почистване на козината. Той е необичайно издръжлив, тъй като в миналото е трябвало да преследват лисиците по следата им в продължение на няколко дни.

Затова и до днес английския фоксхаунд е една от типичните ловни породи кучета, запазила и до сега своята енергичност и голяма потребност от движение.
-------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта

Архив на блога