Translate

Ротвайлер (Rottweiler) - служебна порода куче от Германия.

Произход на кучето.

Ротвайлер (от немски език - Rottweiler) е служебна порода куче от групата на молосите, развъдена около средата на 18-ти век в град Ротвайл, Германия.

Описание на породата.

Това е едро куче, с височина от 56 до 68 см и тегло от 42 до 50 кг и номер на стандарта 147. Кучето притежава груба конструкция, здрави кости, къса козина, устойчив, спокоен и силен характер, което му помага да се чувства добре в условията на съвременния град. Нуждае се от продължителни разходки и редовни тренировки.


Главата е със средна големина, прехода от челото към муцуната е рязко изразен, скулите са мускулести, муцуната е масивна и тъпа, челото - изпъкнало, ноздрите са едри, устните плътно прилепват и се спускат към ъглите на устата. Зъбите са едри, прехапването е ножицообразно, средни очи с кръгла форма, дълбоко поставени или изпъкнали.

Ушите са малки, висящи с триъгълна форма, спускат се напред и прилепват към скулите. Има мощна, кръгла и широка шия, доста мускулеста. Гърдите са широки и дълбоки, гърбът - прав и здрав. Кръстът е къс, широк и малко изпъкнал. Предните крака са прави и широко поставени, а задните са прави и паралелни с къси, мускулести бедра.
Ротвайлера има къса, купирана опашка, високо поставена и я държи хоризонтално. Козината е къса, твърда, груба и права. През зимата не мръзне на открито понеже има добре развита подкожна мазнина. Окраската е предимно черна или черна с оттенъци със симетрична рисунка

Характеристика на породата.

Ротвайлерите са предимно служебна порода кучета, използват се за служебни цели и охрана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта

Архив на блога