Translate

Немска овчарка

Немската овчарка

Спомням си детските ми години, когато ходех нагости у баба в едно странджанско село - Горно Ябълково. В близост до малкото и кипричко селце, на около 2-3 километра имаше гранична застава. С възхищение съм гледала кучетата, застанали до граничарите, които, незнайно защо страшно ми приличаха на вълци.
 
Впоследствие се оказа, че тези кучета помагат на граничарите при залавянето на нарушители на границата. А днес всеки ден четем за подвизите на Немски овчарки, оказали съдействие на органите на реда при залавянето на престъпници, или пък пратки с наркотици. Всъщност структурата на това животно предполага огромна физическа издържливост.

Описание на немските овчарки.

Здрава костна система. Добре развита мускулатура. Здраво, стегнато тяло, с плътно прилепнала към него козина. Главата е масивна. Челюстите са здрави. Ушите са високо поставени, със заострени върхове. Немската овчарка обединява в едно всички положителни качества на кучетата.
Тя е вярно, жизнено, издържливо куче, с развит интелект. Недоверчива е към непознати. Предана до смърт на стопанина си. Изключителното й обоняние и отличния слух правят това животно незаменим помощник на полицаи, граничари, митничари... Наред с това тя може да бъде помощник, и все още в някои страни се използва, като пазач на стадата.
Макар и животно, Немската овчарка е изключително чистоплътно животно, което я прави желана за отглеждане в апартамент, макар, че е с големи размери. Уравновесената й нервна система, привързаността към стопаните, ролята й на пазач вкъщи... Всичко това накланя везните в полза на Немската овчарка, като желан член от семейството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта