Translate

Познавате ли кучето от порода Английски мастиф?

Произход на кучето.

За предтечи на доведения в Англия мастиф (English Mastiff) се считат асирийските мастифи, стражеви кучета на келтите и римски бойни кучета. Първоначално мастифа е бил използван за охрана срещу хищници, за лов и за боеве. След това се е наложило като стражево и охранително куче.

В края на 14-ти век тази порода е получила своето съвременно название - мастиф. Първият стандарт за породата староанглийски мастиф е публикуван през 1883 год. По време на Втората световна война това мощно куче практически е изчезнало. Отнася се към най-едрите породи в света.

Характеристики на породата. 

Миролюбиво и добро куче, обича стопанина си и децата. Смел и непреклонен, мастифа е надеждно стражено куче. Характера на съвременния английски мастиф значително се отличава от буйния нрав на неговите недалечни предтечи. Той е уверен в себе си, лоялен и величествен. Това куче е далеч от суетата. Необходима му е строга дресировка, доколкото неговия голям размер изисква управляемост. Стражево куче и куче - компаньон.

Описание на породата English Mastiff. 

English Mastiff има квадратна глава, широк череп, плоско чело. Прехода от челото към муцуната е изразителен. Муцуната е къса, правоъгълна, дълбока. Бузите са леко провиснали. Очите са малки, широко- и дълбокопоставени. Тъмни - колкото по-тъмни, толкова по-добре. Ушите са раздалечени и високо поставени, висящи, плътно прилепнали към бузите.

Тялото е масивно и широко. Шията е леко изпъкнала и много мускулеста. Ребрата са здрави, а гърдите широки. Гърбът и поясницата са широки и мускулести. Коремът е малко прибран. Краката са с масивни кости, широко поставени. Лапите са големи, окръглени, със сводести пръсти и чени нокти. Опашката е широка в основата и се стеснява към края. Високо поставена. В спокойно положение е отпусната надолу.
Козината е къса, плътно прилепнала към тялото. На гърба и лопатките - остра. Окраската е рижа с различни оттенъци - златисто, сребристо-бежево, тигрово. При всички окраски лицето и ушите са тъмни. Височина 75 - 82 см. Тегло 60 - 100 кг.

Грижи за кучето. 

На английския мастиф му е необходимо пространство и продължителни разходки в спокойно темпо. Добре е редовно да се разчесва козината с четка.
-------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта

Архив на блога