Translate

Куче от порода питбул.

Характеристика на породата питбул.

Кучетата от породата питбул са среден размер, с много здраво телосложение и добре изразена мускулатура. Бойно и ловно куче, отличен страж за жилището, телохранител за семейството и приятел с всякакви окраски и комбинации от оттенъци. Ръст от 46 до 56 см; тегло от 15 до 27 кг и продължителност на живот 12-15 години. От пръв поглед си личи, че това е силно куче с характер.

Въпреки суровия си характер, питбула обича децата и си играе добре с тях. Въпреки това има известно недоверие към тази порода. Например, в Швеция е забранено развъждането на питбули, а също и в някои щати на Америка. Често към тях има ограничения да се разхождат само вечер и то с намордник.

Кучешки боеве.

Кучетата от порода питбул са бойни кучета и често се използват за кучешки боеве. След забраната на боевете, кучетата продължават да се развъждат, но боеве се провеждат нелегално, тъй като на изхода от боя се правят залагания. Колкото повече боеве печели едно куче, толкова по-скъпо става.

Поначало, породите питбул нито са толкова кръвожадни, нито са агресивни, а напротив - те са съвсем мирни и адекватни кучета. Проблема е в хората, които започват да обучават такива кучета от най-ранна възраст да се бият. Иначе кучето е послушно и лесно обучаемо. Разбира се, възпитанието трябва да е настойчиво, но не и грубо.

Семейно куче.

При добро отношение, кучето е напълно подходящо за живот в жилището на собственика си. Има добър характер със сила, увереност и интерес към семейството. Винаги проявяват любов към децата. Питбула е дружелюбен и уравновесен, надарен с интелект и винаги е готов да се притече на помощ на стопанина си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта