Translate

Родословие на кучето.

Документ за родословие.

Родословието на кучето е документ, който удостоверява, че питомецът Ви действително произхожда от предци, известни не само поименно, но и с описание на всичките им особености - фамилно дърво. Вписват се датата на раждане на кученцето, номера, фамилията на рода и собственика. Така този документ служи за гаранция, че и кучето ще притежава същите качества, като родителите си.
Всеки, който някога е купувал куче, знае какво е родословие и какво е неговото значение - това е списък с неговите предци, обикновено до 5-то коляно, но не по-малко от три поколения. По-заинтерисованите стопани много подробно изучават произхода на домашния си любимец и вероятността той да спечели някое киноложко състезание, според съответствието си на стандарта за порода.

Родословно прогнозиране.

Опитните развъдници, на основание добре изготвено и онагледено родословие, могат да прогнозират какъв вид кученца може да се очакват от съответното куче, тъй като се счита, че по предишните поколения може да се предсказват какви ще бъдат и бъдещите, особено ако се изучи какво потомство дава дадена конкретна самка.

Сведенията от предците дават предварителни данни за това, какви хромозоми ще се съчетаят у малките. Ако две кучета вече са се доказали като прекрасни производители, най-вероятно, отново ще дадат добро потомство. Така че, родословието, при неговото правилно разчитане, дава достатъчно сведения  дали един екземпляр може да бъде добър производител.

Родоначалник.

Нулево или регистрово родословие е това, което започва с кучето, от което е получено, т.е. то става родоначалник. Издава се след като поне трима експерти дадат описание на новата линия.
-------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта

Архив на блога