Дрехи за кучешки гардероб.

Нуждае ли се Вашето куче от дрехи?

Някои стопани на късокосмести породи кучета, съдейки по себе си, считат че техните питомци могат да замръзнат през зимата и затова ги снабдяват със специални дрешки. Истината е, че здравото куче от едра или средна порода, не се нуждае от никакви дрехи. Ако навън е доста студено, по-добре е да съкратите времето за разходка. Кучето не бива да се глези, а много по-добре е да го закалявате.

Дрехи за дребните породи кучета.

По по-друг начин стоят нещата с дребните породи.  Заради не голямата си телесна маса, те по-трудно задържат топлината и затова се нуждаят от специално, топло зимно облекло за разходки в студеното време. Днес не е проблем да се закупи готова дреха за любимеца или да му се ушие по поръчка.
Кучешки дрешки за дългокосмести кучета.
За дългокосместите кучета, например - кокер шпаньолите, може да вземете непромокаем комбинизон за разходки във влажно време. Всеки стопанин знае, че не е толкова просто и лесно да се измие кучето след такава кална разходка. А далеч по-просто е да свалите от него окаляната дрешка и нея да измиете или изперете.

Дрешки за късокосмести кученца.
Разбира се, за късокосместите («голите») кученца (пинчер, дакел…) е добре за се сдобиете и с по-топли дрешки, особено когато падне сняг и зимата е придружена с режещ вятър.

Кучешки буйки.

В зависимост от това къде разхождате своя любимец, може да съобразите още, че през зимата се използват различни соли за стопяване на леда и снега по улиците. От тази гледна точка, за да предпазите лапите на кучето, добре да го снабдите и със специални обувчици.

Но все пак, не прекалявайте. Всяко куче се нуждае и от определено закаляване, за да боледува по-малко. Така хем повече ще Ви радва, хем ще спестявате пари за лекарства и лекари.
-------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар