Translate

Дрехи за кучешки гардероб.

Нуждае ли се Вашето куче от дрехи?

Някои стопани на късокосмести породи кучета, съдейки по себе си, считат че техните питомци могат да замръзнат през зимата и затова ги снабдяват със специални дрешки. Истината е, че здравото куче от едра или средна порода, не се нуждае от никакви дрехи. Ако навън е доста студено, по-добре е да съкратите времето за разходка. Кучето не бива да се глези, а много по-добре е да го закалявате.

Дрехи за дребните породи кучета.

По по-друг начин стоят нещата с дребните породи.  Заради не голямата си телесна маса, те по-трудно задържат топлината и затова се нуждаят от специално, топло зимно облекло за разходки в студеното време. Днес не е проблем да се закупи готова дреха за любимеца или да му се ушие по поръчка.
Кучешки дрешки за дългокосмести кучета.
За дългокосместите кучета, например - кокер шпаньолите, може да вземете непромокаем комбинизон за разходки във влажно време. Всеки стопанин знае, че не е толкова просто и лесно да се измие кучето след такава кална разходка. А далеч по-просто е да свалите от него окаляната дрешка и нея да измиете или изперете.

Дрешки за късокосмести кученца.
Разбира се, за късокосместите («голите») кученца (пинчер, дакел…) е добре за се сдобиете и с по-топли дрешки, особено когато падне сняг и зимата е придружена с режещ вятър.

Кучешки буйки.

В зависимост от това къде разхождате своя любимец, може да съобразите още, че през зимата се използват различни соли за стопяване на леда и снега по улиците. От тази гледна точка, за да предпазите лапите на кучето, добре да го снабдите и със специални обувчици.

Но все пак, не прекалявайте. Всяко куче се нуждае и от определено закаляване, за да боледува по-малко. Така хем повече ще Ви радва, хем ще спестявате пари за лекарства и лекари.
-------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта

Архив на блога