Translate

Как да изберете име за своето куче?

Избор на име за кучето.

Как да изберете име на своето куче е една от първите важни задачи, които трябва да решите веднага щом се сдобиете с домашен любимец. Изберете такова име, което ще Ви бъде лесно да произнясяте много пъти, поради което дългите имена не са най-доброто решение.

На кучето му е все тая как го наричате, но е добре на Вас да Ви харесва, защото от това в бъдеще може да зависи отношението Ви към животинчето, а от Вашето отношение към него, зависи и неговото отношение към Вас.

Ще Ви се наложи да подвиквате на кучето си на улицата или пред други хора и затова не е желателно името му да е грубо или нецензурно. Но е добре е да бъде достатъчно оригинално, в противен случай, като подвикнете “Шаро” и може да съберете половината кучета наоколо.

Преименоване на куче.

Има случаи, когато Вашия любимец е породиста издънка на своите предшественици и в паспорта му вече да е назован по някакъв начин. Ако това име Ви харесва, оставете го. Ако то е трудно произносимо или е назован на известен престъпник или политик, които не Ви харесват, може да го преименовате.

Но не прибягвайте до думи, които е възможно да се чуят из къщи или на улицата твърде често. Старайте се да е благозвучно (лесно изговоримо за Вас), кратко и оригинално (и да Ви харесва). Отделно, би било добре да се съобразите и с кучето, така че и за него да е лесно и разбираемо.

Нужна ли е буква "р" в името на кучето?

Хората, които разбират от кучета, твърдят, че е добре в името на кучето непременно да има звука “р”. Възможно е това да има значение за животинчето, пък и за Вас не би било проблем да се съобразите с тази препоръка.

Следващата стъпка е да покажете на своя нов приятел, кой е той и, че трябва винаги да се отзовава, когато го повикате. Това става по стандартните правила за дресировка.
-------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта

Архив на блога