Translate

Кожни проблеми при кучето, предизвикани от хормони.

Често срещани кожни проблеми при кучето.

Възможно е кучето Ви да се срещне с редица кожни проблеми, най-често алергии, предизвикани от хормони, като най-често сред тях се среща Acanthosis Nogricans. Останалите случаи на алергични кожни проблеми са тези, които се предизвикват от хормонални заболявания или психологични травми.

При горната алергия, при кучетата се появява тъмна пигментация на кожата по местата, на които изпада козината, особено по пръстите на лапите, по гърдите, по корема и по задните крайници, като обикновено голите места са симетрични.

Най-често от тези кожни проблеми страдат даксовете, но не само. Ако болестта прогресира, кожата става люспеста и мазна, като се появява специфична миризма и лечението трябва да бъде комплексно с използването на инжекции и таблетки.

Препоръки за справяне с кожните проблеми.

Може да се ползват вани с приложение на шампоан против пърхут (например, Низорал), които помагат да се възстанови кожата, премахват неприятната миризма и кучето се успокоява.

Друга хормонална инфекция е Hyperestrogenisen, която предизвиква усилено отделяне на естрогени в огранизма и засяга мъжките кучета, с появата на тумор на семенниците, а също и при кучките над 5 години, които не са кастрирани. При последните се появява възпаление на матката.

Други случаи на заболявания на кожата при кучетата.

Често кучките заболяват в късните етапи на бременността или по време на кърмене на кученцата, като тук причина са както хормоналните промени, така и кърменето. Затова трябва да се внимава за състоянието на кърмилките, особено по време на хранене на малките. На помощ в случая идват някои хормонални средства с тестостерон, но може да се наложи и операция.

Хиперфункцията на адреналина предизвиква заболяване, в резултат на което  опадва козината на кучетата по хълбоците и по предната част на тялото, във вид на петна. Хиперхонадизма предизвиква опадване на козината по опашката и крайниците. Това са най-често срещаните кожни проблеми при кучетата, предизвикани от  хормонални проблеми.

2 коментара:

  1. Има редица кожни болести при кучетата, за които се счита, че са трудно лечими, доколкото симптомите при различните диагнози могат да си приличат и да се повтарят. Освен това, много инфекции и вируси са толкова сложни по своята природа, че лечението може да продължава и по няколко месеца за постигане на пълно оздравяване.

    ОтговорИзтриване
  2. Всеки собственик на куче знае, че любимеца му е предразположен към различни кожни заболявания, които често си приличат по симптоми и могат сериозно да навредят на животното, чак до обезкосмяване. Затова е добра идея да се запознаете с възможните причини и да предприемате превантивни мерки.

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта